#Trekanten
Trollheimen

Slider
Trollheimen mangler nasjonalparkstatus, og den aller største perlen i fjellområdet, Innerdalen, er ikke en del av denne turen. Likevel har #TrekantenTrollheimen oppnådd en popularitet de fleste andre turområder kan se langt etter. Hva gjør egentlig denne turen så spesiell?

Trollheimen er et av de fjellområdene i Norge som har “alt”, fra frodige daler og alpine topper til slakere innlandsterreng med flyer og vidder. Dette varierte terrenget mellom vest, øst og midt i Norge gjenspeiles i de mange variantene av Trekanten (se kartet). På to av tre etapper er standardtraseene ikke egnet for vinterferdsel, men likevel finnes flotte alternativ, som gjør turen like fin på ski som i høysesongen på sommeren.

Natur som ikke “strekker til” er ikke noen årsak til Trollheimen’s manglende nasjonalparkstatus med andre ord. En forholdsvis stor andel privat grunn har nok stått mer i veien for en nasjonalpark, som etter den gamle naturvernloven i hovedsak måtte bestå av statsgrunn.
Men mye privat grunn forklarer også et annet karakteristisk trekk ved Trollheimen; det levende kulturlandskapet. Setrene er “Trollheimens sjel” sies det gjerne, og selv om det ikke er seterdrift på hyttene på trekanten – Trollheimshytta, Jøldalshytta og Gjevilvasshytta – sørger Trondheim Turistforening i høyeste grad for sjelefred også der.

Sjekkpunkter:
– Trollheimshytta, Jøldalshytta og Gjevilvasshytta.
– Etappen Gjevilvasshytta – Trollheimshytta: Riarskaret, Blåhø eller Falkfangarhøa 1399.
– Etappen Trollheimshytta – Jøldalshytta: Geithøtta, Bruholtsætra bru, Trollhøtta eller Åkerdalen.
– Etappen Jøldalshytta – Gjevilvasshytta: Minnilldalsglupen.
– Trollheimshytta, Jøldalshytta og Gjevilvasshytta.

Søk #TrekantenTrollheimen for å se disse på kartet i appen.


>> TOPPSkartet

Gi oss gjerne tilbakemelding om TOPPSturene og TOPPSsamlingene på vår Facebook-side!

Husk at du går på tur på eget ansvar. Du er selv ansvarlig for å skaffe gode råd evt. guiding hvis du trenger det. Noen av turene krever også kunnskap og utstyr for bre- og fjellklatring.

TOPPStelling (beta)

Alle som skriv seg inn med #TrekantenTrollheimen på sjekkpunktene over, innenfor et tidsrom på fem dager, kommer med på denne lista. Om du skriver deg inn på en av hyttene to ganger, behøves ingen andre sjekkpunkter, men hvis ikke trengs minst et for hver etappe.

tagFørste sjekkpkt.NavnHjemstedRuteRuteSiste sjekkpkt.Ekstra
tagFørste sjekkpkt.NavnHjemstedRuteRuteSiste sjekkpkt.Ekstra
#TrekantenTrollheimen 06.06.16 Kari Nordmann Steinskjer 0 Trollheimshytta, Jøldalshytta, Gjevilvasshytta, Trollheimshytta 09.06.16
#TrekantenTrollheimen 03.06.16 Solan Gundersen Ålvundeid 0 Gjevilvasshytta, Riarskaret, Trollheimshytta, Trollhøtta, Jøldalshytta, Minnilldalsglupen 06.06.16


TOPPStellingene vil “starte” litt senere, foreløpig ligger her kun noen eksempel.