© Sverre Hjørnevik / www.fjordnorway.com

#Rallarvegen

Slider
Har man først lært å sykle, glemmer man det ikke. Men er det en sykkeltur du garantert ikke glemmer, er det definitivt #Rallarvegen.

#Rallarvegen ble bygget som anleggsvei under oppføringen av Bergensbanen for litt over hundre år siden, men bør nok i dag regnes som bortimot 100% sykkelvei – selv om avtalen NSB underskrev i 1912 var at den skulle vedlikeholdes ‘saaledes at veien blir let trafikabel for fotgængere’. Rundt 20.000 personer sykler strekningen over vidda og ned til Flåm hvert år – Rallarvegen har forøvrig også blitt kåret til Norges vakreste sykkeltur – så trafikken kan med andre ord være ganske tett enkelte fineværsdager sommer og høst.

Startpunktet for de fleste som sykler hele #Rallarvegen er Haugastøl på 1000 meters høyde. Veien snirkler seg gradvis oppover langs jernbanen under vestflanken av Hallingskarvet til omtrent 1300 meters høyde, før terrenget et lite stykke etter Finse begynner å peke nedover igjen. Etter å ha kommet deg helskinnet ned Kleivagjelet står den samme utfordringen for tur ned de 21 hårnålssvingene fra Myrdal til Flåmsdalen, men når dalen da flater ut, kan du slappe av med sykkelbremsen og glede deg til å hilse på Sognefjorden i sentrum av Flåm.

Sjekkpunkter:
– Minst to av punktene Haugastøl, Finse 1222 og Flåm stasjon
– Enten ved Skiljebekktjørni eller Fagernut
– Enten Hallingskeid eller Vatnahalsen

Søk #Rallarvegen for å se disse på kartet i appen.


>> TOPPSkartet

Gi oss gjerne tilbakemelding om TOPPSturene og TOPPSsamlingene på vår Facebook-side!

Husk at du går på tur på eget ansvar. Du er selv ansvarlig for å skaffe gode råd evt. guiding hvis du trenger det. Noen av turene krever også kunnskap og utstyr for bre- og fjellklatring.

TOPPStelling (beta)

Alle som skriver seg inn med #Rallarvegen på punktene skissert over, innen et tidsrom på fire dager, kommer med på denne lista.

tagFørste sjekkpkt.NavnHjemstedRuteRuteSiste sjekkpkt.Ekstra
tagFørste sjekkpkt.NavnHjemstedRuteRuteSiste sjekkpkt.Ekstra
#Rallarvegen 06.06.16 Morten Minstemann Stjørdal 0 Finse 1222, Skiljebekktjørni, Vatnahalsen, Flåm stasjon, Fagernut 07.06.16
#Rallarvegen 04.06.16 Kari Nordmann Steinskjer 0 Haugastøl, Skiljebekktjørni, Vatnahalsen, Fagernut, Flåm stasjon 06.06.16


TOPPStellingene vil “starte” litt senere, foreløpig ligger her kun noen eksempel.