TOPPS-ambassadører

Annbjørg Bakken
@annbjorgbakken
Jeg heter Annbjørg Bakken, er 23 år og kommer fra Lillehammer. Jeg studerer på Norges idrettshøgskole og elsker å være i aktivitet, spesielt ute. Fra jeg var liten har jeg alltid likt å være ute på tur og jeg liker å utfordre meg med stadig lengre, tøffere og brattere turer. Jeg er glad i å reise og er alltid klar for et nytt eventyr. Blant annet har jeg bodd ett år i Alaska, ett halvt år i friluftslivs byen Bozeman i Montana, USA, og jeg har fått reist på mange turer verden over. Jeg er ganske allsidig når det kommer til friluftsliv og er interessert i det meste;, lange turer med telt, toppturer både på sommeren og på vinter, klatring på fjell og is, randonee, langrenn og snowboard. Jeg vil gjerne spre den gleden jeg får av å være ute og i bevegelse til andre, og at uansett bakgrunn eller forutsetning så er naturen der for alle.
Vi ses på tur!

Ruth-Jorunn S Breiland
@utpaaturmamma
Hei. Jeg heter Ruth-Jorunn og er 38 år gammel. Jeg kommer fra en liten bygd utenfor Stavanger som heter Hjelmeland. Jeg bor nå i Ullensaker og er mamma til 2 gutter på 7 og 10 år. Jeg har jobbet mange år som ambulansearbeider og lærer på ambulansefag. Nå jobber jeg med et stort prosjekt; Sammen redder vi liv – nasjonal førstehjelp i grunnskolen.
Vi trives veldig godt ute hele året. Vi liker å dra på overnattingsturer fra hytte til hytte, i telt eller i hengekøya. Vi er aktive i skimiljøet og er glad i langrenn, men står også slalom. I vinter ble jeg hekta på randonee og nå er utstyret kjøpt og jeg er klar for nye topper. Litt småhekta på topper uten ski også. Det trenger ikke alltid være den høyeste toppen. Topp er topp 😉 Det viktigste er å komme seg ut i naturen 🙂 Er også veldig glad i å ta bilder, noe man lett merker når jeg er på tur 😉

Elisabeth Ravndal Jacobsen
@elisabethravn
Jeg er ei 28-år gammel jente fra Ålgård (like utenfor Stavanger) som jobber som ingeniør og rådgiver i Multiconsult i Oslo. Da jeg flyttet til Oslo kom jeg inn i et miljø hvor toppturer og friluft står høyt på agendaen, og det åpnet utrolig mange dører til fjellet for meg. Jeg har en samboer som elsker fjell og snø, og dette har smittet over på meg. Vi tilbringer mye tid på tur, både her i landet og i Alpene, både til fots og på ski. Det begynner å bli en del turer nå:) I tillegg til å jakte 2000-topper har samboeren min startet sitt eget prosjekt med å ta alle fylkestoppene (aller helst før de slår for mange fylker sammen). På de tre årene, hvor jeg har blitt mer og mer aktiv i fjellet, har jeg også lært utrolig mye! Både med tanke på kunnskap knyttet til skredfare, bruk av kart og ikke minst om hvordan man selv takler ulike utfordringer.
Jeg liker å utfordre meg selv på nye spennende topper og slutter aldri å la meg imponere over hvor vakkert landskapet vårt er!

Viktoria Markussen
@viktoriaupnorth
Mitt navn er Viktoria, og er 29 år fra eventyrøya Senja.
Er samboer med Aleksander. Sammen har vi to små barn. Leonora på 2 år, og Leander på 10 mnd. Vi har familiehunden, Xena på 9 år.
Min store lidenskap er fjellvandring og toppturer. Senja er naturligvis mitt favorittsted, og jeg har mye igjen å oppleve i det vakre fjellriket. Favorittoppen på Senja hittil; Stormoa 975 moh, i Tromsø; Buren 802 moh, i Lenvik; Lenviks høyeste, Vassbrutinden 1203 moh. 🙂
Som familie er vi aktive gjennom hele året. Og målet vårt er å tilvenne ungene fra tidlig alder friluftslivet gjennom store og små turer. Vi håper å kunne inspirere andre, spesielt småbarnsfamilier, til å være ute. Det er ute det skjer!
Mitt personlige turmål for 2019 vinteren; Våge å komme opp i høyden på ski. Har skredskrekk!! For sommeren og høsten; Sans Senja Og Lofoten High5 Hiking 😊
Familiens turmål: Vintertelting med ungene.
Jeg liker å utfordre meg selv på nye spennende topper og slutter aldri å la meg imponere over hvor vakkert landskapet vårt er! Jeg er utdannet intensivsykepleier, og behovet for å klarne hodet er helt nødvendig, – og da er tur det beste!

Solveig Lomsdal
@slomsdal
Jeg er 38 år, utdannet intensiv- og anestesisykepleier og bor i Brønnøysund på Helgeland. Jeg er leder i DNT Sør-Helgeland og aktiv i Barnas turlag. Jeg har alltid elsket friluftslivet, og har holdt på med det meste; jakt og fiske, dykking, kajakkpadling, klatring, toppturer både sommer og vinter mm. Det har blitt flere lange skiturer med pulk over Hardangervidda, Finnmarksvidda og Børgefjell, samt topptur til Europas høyeste fjell Elbrus. Jeg har to døtre på 5 og 6 år som elsker å være med på tur. De siste årene har det blitt mest fokus på nærturer; hengekøyeovernatting og teltturer på Helgeland.  Vinteren 2018 startet jeg prosjektet “Norge på langs med jentene mine”, hvor vi er godt i gang med å gå Norge på langs i etapper over flere år. Etter å ha fått en alvorlig kreftdiagnose ble friluftslivet en enda viktigere arena for meg. Jeg ønsker derfor å inspirere og motivere flere til å komme seg ut på tur og bruke naturen som mestringsarena.

Amalie Siljebråten
@amaliesiljebraten
Jeg heter Amalie Siljebråten, er 19 år og oppvokst i Bardu i Indre Troms. Jeg bor nå i nordlysbyen Alta, hvor jeg studerer arktisk friluftsliv på UiT.  Jeg har hele livet vært mye ute i friluft, alt fra jakt og fiske til lengre vandreturer med telt, og ikke minst toppturer både sommer og vinter som er en stor favoritt. I forbindelse med studiet får jeg mulighet til å dra på mange fine turer i Finnmark. Det blir spennende å utforske nye områder, da jeg for det meste har vært på tur i Troms. Jeg har gått Tour du Mont Blanc, noe som vekket drømmen om å en gang bestige Mont Blanc.

Rune Hana
@snusmumrikkenadventures
Eg er 34 år bur i Vinje i Telemark, der eg og har vokst opp. Har budd nokre år i byen, men likar meg best på bygda der det er stille og roleg. Med nærhet til fjell og natur kan eg her springe på skogsstiar rett utanfor døra.
Eg er glad i alle typar turar. Vinterstid så er det ski som gjeld. Både offpiste i bakken, topptur med randonee, fjellski og langrenn alt etter tid og skiforhold. Sumarstid så er det stispringing, fjellturar og klatring som er favorittaktivitetane
Er og veldig glad i høge fjell, og drøymer om 7summits og andre høge fjell. Fått lagt til fleire toppar på nasjonstopp lista hadde og vore moro. Har og starta å samle på kommunetoppar, ein fin måte å få sett landet vårt på. Mange av turane er umerka, så det er ein fin måte å få bruke kart og kompass, samt å utvide kart-samlinga.
Draumen min er og kunne leva av og vera ute, og gje andre gode opplevingar. Blir av andre sett på som “leiken” og energisk.

Ine Marie Ravn Andersen
@inemariee
Hei! Jeg heter Ine Marie Ravn Andersen og kommer fra polarsirkelbyen Mo i Rana. Jeg er 22 år gammel og studerer praktisk pedagogisk utdanning og norsk ved Nord Universitet Bodø/Nesna. Læreryrket er noe jeg gleder meg enormt til og jeg håper at jeg får brukt idrett og friluftsliv masse! I bagasjen har jeg en bachelor i idrett hvor jeg tok friluftsliv som bredde år. Jeg har alltid vært aktiv innen idrett og etterhvert som jeg ble eldre har friluftsliv også fått en stor plass i hjertet mitt. Helgelandskysten er min nærmeste nabo og det blir utallige fine turer både sommer og vinter, på ski og til fots. Vi lever i et fantastisk land som bugner med turmuligheter i alle varianter, vi er heldige!

Elfrid Tørset
@elfridtorset
Jeg heter Elfrid Tørset, og er 27 år. Jeg vokste opp i den lille bygda Rindal på Nordmøre, med Trollheimen som nabo. For snart 3 år siden flyttet jeg til Tromsø, men det tok nesten 2 år før jeg virkelig fikk oppleve det Troms har å by på. Mye av grunnen til det er at jeg var ganske uvitende om hva som fantes rundt meg. Men så oppdaget jeg at TOPPS var et godt hjelpemiddel, og det ønsker jeg å få flere til å oppdage!
Naturen gir meg så mye, og jeg har blitt mer og mer hekta! Min store drøm er å gå Norge på langs, og det har jeg tenkt å gjennomføre sommeren 2019. Med et godt grunnlag gjennom denne sommeren med masse turer og tung sekk, gjør jeg meg klar til å få drømmen oppfylt.
Jeg finner mye glede og ro i turer på fjellet og i marka, både dagsturer og overnattingsturer. Det vil jeg at flere nordmenn skal få kjennskap til, og vil derfor prøve å inspirere folk til å komme seg mer ut.
Jeg har alltid en plan for neste tur!

Linn Tonje Stølås
@linnto
Jeg heter Linn Tonje Stølås og bor i Bergen med samboer og hunden vår Luna på 5,5år. Jeg jobber fulltid på Haukeland Universitetssjukehus på radiologisk avd. som radiograf.
Å være på tur er noe av det kjekkeste jeg vet. Det spiller ingen rolle om det er korte – lange turer, også er det total avkobling for meg. Jeg er stor fan av mikro-eventyrer og har den filosofien at man må ikke ha ferie for å kunne dra på utflukter og få de fine turopplevelsene.
Jeg er også en som jakter høydemetre og begynner å få en liten “merittliste” fra fjell i Afrika og Nepal. Neste mål er Mt.Blanc i juni 2018.
Elles blir det mye ski, klatring og fotturer rundt i Norge. Norge er et eventyrland og vi er heldige som kan bruke den naturen vi har ❤

Familien Moer
@fjellkroken
Vi er familien Moer fra Gjerdrum i Akershus som består av pappa Jørgen 43 år, mamma Monica 42 år, Julie 11 år, Herman 13 år og jakthunden Tyr på 5 år.
Vi er en helt vanlig familie med et hektisk hverdagsliv, men vi prøver å få klemt inn litt friluftsliv innimellom. Vi er så heldige at vi har skogen som nærmeste nabo hvor vi kan dra ut på nærturer. I tillegg tilbringer vi mye av fritiden vår på hytta i Gudbrandsdalen, både på ski vinterstid og med fotturer og småviltjakt sommer og høst.
Vi har satt oss som mål å dyrke friluftslivet mer i 2018! I månedsskiftet juli/august skal vi gå “Norge på tvers” alle sammen. I tillegg skal mor og datter tilbringe hele høsten fra august til oktober på fjellet. Med hytta som base skal vi legge ut på kortere og lengre turer i både Rondane, Jotunheimen og andre nærliggende fjellområder.
Vi håper vi kan inspirere andre barnefamilier til å komme seg ut i naturen. Vår erfaring er at vi oppnår en annen nærhet og samhørighet i familien når vi er på tur. Livet er tross alt best ute, synes vi.

Kate Marita Pettersen
@katemarita
Mitt navn er Kate-Marita Pettersen og jeg bor i Bodø. Jeg er sykepleier og jobber nattevakter ved Nordlandssykehuset avd. psykiatri. Jeg har alltid elsket friluftsliv,  og for 5-6 år siden ble jeg også hekta på toppturer. Etter et besøk på majestetiske Segla på Senja i fjor, bestemte jeg meg for å samle norske fjelltopper i årene fremover.
Jeg ønsker å inspirere og motivere flere til å komme seg ut i naturen og opp i fjellet, og i så måte er Tur- og toppsamler-appen super å bruke. Jeg ønsker også å framsnakke den positive effekten naturopplevelser og toppturer har på vår psykiske helse. Følelsen av total sjelefred, tilfredshet og «behagelig» utmattelse når du når toppen, i kombinasjon med god mestringsfølelse, er den aller beste lykkepillen som finnes:)

Heidi Haug
@haugi84
Hei! Mitt navn er Heidi Haug og jeg er en 33-år gammel sykepleier fra Asker, som nå bor i Bærum. Jeg ble bitt av tur-basillen for noen år tilbake og får ikke nok. Er ikke av den mest ekstreme, men koser meg gløgg ihjel ute på tur, sommer som vinter.
I oktober 2016 fikk jeg Maja, min nydelige Shiba og trofaste turkompis. Hun er med overalt og digger det like mye som mora! Det går for det meste i fotturer om sommeren og langrenn/randonee på vinteren. Jeg elsker å ta bilder, -å dele og inspirere andre til å komme seg ut.
Jeg pleier å si at jeg samler på gode opplevelser, og jeg digger å dele de med andre!

Brita Erica Duwe
@out_on_mntns
Jeg bor i Ålesund og har ville spisse fjell, fjorder og havet som tumleplass for å drive med alle tenkelige former for friluftsliv. Er spesielt glad i toppturer på ski om vinteren, men bruker å være til fjells året rundt. Liker meg godt på smale egger med spennende klyving og lettere klatring. Ellers er brevandring en lidenskap og planen er å bli breinstruktør. Brenner for å gi andre en god turopplevelse, gjerne der de får utfordret seg litt og får en god mestringsfølelse. Det å være ute i naturen, være til stede og dele små øyeblikk med andre er noe av det fineste jeg vet. Jeg synes også det er viktig å leke seg litt, det skal være gøy å være ute på tur.
Jeg er 41 år, utdannet Skipsingeniør, og har tre barn på 12, 14 og 16 år som også er glad i å være ute. Jeg er oppvokst i skyggen av Hurrungane og Jotunheimen i Årdal innerst i Sognefjorden. Somrene mine tilbringes stort sett på hytta i den vakre brebygda Fjærland.