TOPPS-ambassadører

Ruth-Jorunn S Breiland
@utpaaturmamma
Hei. Jeg heter Ruth-Jorunn og er 39 år gammel. Jeg kommer fra en liten bygd utenfor Stavanger som heter Hjelmeland. Jeg bor nå i Ullensaker og er mamma til 2 gutter på 9 og 12 år. Jeg har jobbet mange år som ambulansearbeider og lærer på ambulansefag. Vi trives veldig godt ute hele året. Vi liker å dra på overnattingsturer fra hytte til hytte, i telt eller i hengekøya. Vi er aktive i skimiljøet og er glad i langrenn, men står også slalom. I vinter ble jeg hekta på randonee, og hvert år må nye topper bestiges. Litt småhekta på topper uten ski også. Det trenger ikke alltid være den høyeste toppen. Topp er topp 😉 Det viktigste er å komme seg ut i naturen 🙂 Er også veldig glad i å ta bilder, noe man lett merker når jeg er på tur 😉

Berit Andersstuen
@hurrameghopp
Hei! Mitt navn er Berit Andersstuen og jeg er 42 år. Opprinnelig er jeg fra Ski, men har bodd i Elverum de siste 16 årene. Her bor jeg sammen med min samboer og vår datter på 5 år. I tillegg er jeg så heldig og har to bonusbarn på 10 og 15 år. Jeg er yrkesoffiser med sykepleie som tilleggsutdanning. Jeg har alltid vært ei jente som trives best med aktivitet og frisk luft. Jeg satset på kampsport i ung alder. Etterhvert beveget jeg meg mer over til terrengsykling, løping og langrenn. I dag varierer jeg aktiviteten min mye mer enn tidligere, og som instruktør på treningssenter er valgmulighetene mange. Det viktigste for meg er å være i bevegelse, spesielt ute i frisk luft.
Mine foreldre var veldig flinke til ta meg med ut da jeg var liten. Det er spesielt turene med ski på bena og pølse på termos jeg husker best. Med årene har jeg blitt enda mer glad i naturopplevelser, de gir meg en enorm frihetsfølelse og ro i kroppen. Det trenger ikke å være de mest krevende turene, for at jeg skal klare å nyte opplevelsen. Her i området kan vi by på turer i vakkert terreng, enten det er i lavlandet eller på noen av de ikke fullt så høye toppene våre 😀 Mitt mål er å komme meg oftere ut på tur. Med mine bilder håper jeg å inspirere andre til å komme seg ut i naturen, enten det er høyt eller lavt for å nyte vakre Norge.

Rune Hana
@snusmumrikkenadventures
Eg er 35 år bur i Vinje i Telemark, der eg og har vokst opp. Har budd nokre år i byen, men likar meg best på bygda der det er stille og roleg. Med nærhet til fjell og natur kan eg her springe på skogsstiar rett utanfor døra.
Eg er glad i alle typar turar. Vinterstid så er det ski som gjeld. Både offpiste i bakken, topptur med randonee, fjellski og langrenn alt etter tid og skiforhold. Sumarstid så er det stispringing, fjellturar og klatring som er favorittaktivitetane
Er og veldig glad i høge fjell, og drøymer om 7summits og andre høge fjell. Fått lagt til fleire toppar på nasjonstopp lista hadde og vore moro. Har og starta å samle på kommunetoppar, ein fin måte å få sett landet vårt på. Mange av turane er umerka, så det er ein fin måte å få bruke kart og kompass, samt å utvide kart-samlinga.
Draumen min er og kunne leva av og vera ute, og gje andre gode opplevingar. Blir av andre sett på som “leiken” og energisk.

Brita Erica Duwe
@out_on_mntns
Jeg bor i Ålesund og har ville spisse fjell, fjorder og havet som tumleplass for å drive med alle tenkelige former for friluftsliv. Er spesielt glad i toppturer på ski om vinteren, men bruker å være til fjells året rundt. Liker meg godt på smale egger med spennende klyving og lettere klatring. Ellers er brevandring en lidenskap og planen er å bli breinstruktør. Brenner for å gi andre en god turopplevelse, gjerne der de får utfordret seg litt og får en god mestringsfølelse. Det å være ute i naturen, være til stede og dele små øyeblikk med andre er noe av det fineste jeg vet. Jeg synes også det er viktig å leke seg litt, det skal være gøy å være ute på tur.
Jeg er 43 år, utdannet Skipsingeniør, og har tre barn på 14, 16 og 18 år som også er glad i å være ute. Jeg er oppvokst i skyggen av Hurrungane og Jotunheimen i Årdal innerst i Sognefjorden. Somrene mine tilbringes stort sett på hytta i den vakre brebygda Fjærland.

Kate Marita Pettersen
@katemarita
Mitt navn er Kate-Marita Pettersen og jeg bor i Bodø. Jeg er sykepleier og jobber nattevakter ved Nordlandssykehuset avd. psykiatri. Jeg har alltid elsket friluftsliv,  og for 6-7 år siden ble jeg også hekta på toppturer. Etter et besøk på majestetiske Segla på Senja i fjor, bestemte jeg meg for å samle norske fjelltopper i årene fremover.
Jeg ønsker å inspirere og motivere flere til å komme seg ut i naturen og opp i fjellet, og i så måte er Tur- og toppsamler-appen super å bruke. Jeg ønsker også å framsnakke den positive effekten naturopplevelser og toppturer har på vår psykiske helse. Følelsen av total sjelefred, tilfredshet og «behagelig» utmattelse når du når toppen, i kombinasjon med god mestringsfølelse, er den aller beste lykkepillen som finnes:)

Famlien Moer

@Fjellkroken
Vi er familien Moer fra Gjerdrum i Akershus som består av pappa Jørgen 45 år, mamma Monica 44 år, Julie 13 år, Herman 15 år og jakthunden Tyr på 7 år.
Vi er en helt vanlig familie med et hektisk hverdagsliv, men vi prøver å få klemt inn litt friluftsliv innimellom. Vi er så heldige at vi har skogen som nærmeste nabo hvor vi kan dra ut på nærturer. I tillegg tilbringer vi mye av fritiden vår på hytta i Gudbrandsdalen, både på ski vinterstid og med fotturer og småviltjakt sommer og høst.
Mamma Monica er turleder i Gjerdrum turlag og DNT Gudbransdalen og er spesielt glad i langturer. Det å ha et langsiktig mål å jobbe mot gir masse motivasjon for å komme seg ut, og i 2019 gjennomførte jeg Rondanestien, en vandring på 435 km fra Oslo til Hjerkinn.

Med tenåringer i hus er det ikke like lett å få de med på tur, men korte nærturer og spennende toppturer frister fortsatt. Vi håper vi kan inspirere andre familier til å komme seg ut i naturen. Vår erfaring er at vi oppnår en annen nærhet og samhørighet i familien når vi er på tur.

Heidi Haug
@haugi84
Hola! Jeg er 35 år gammel jente, mamma, sykepleier og samboer som bor og er oppvokst i Asker. Er mye på tur og trives godt ute, både sommer og vinter. Det har blitt litt færre turer siste året, men jobber meg opp og ut igjen etter mammapermisjon og baby-livet.  Jeg er ikke av de mest ekstreme, men elsker å prøve ut nye turer, dele, motivere og invitere venner med ut på tur. Med en liten kid blir alt snudd på hodet; turene blir kortere, men opplevelsen blir større. Og så gøy det er å se han utforske og smake på turlivet. Har også en liten Shiba Inu på straks 4 år som også er med oss på tur.

Jeg pleier å si at jeg samler på gode opplevelser. Det å dele er en glede!

Annbjørg Bakken
@annbjorgbakken

Jeg heter Annbjørg Bakken, er 25 år og kommer fra Lillehammer. For tiden bor jeg på en fjellstue midt på Finnmarksvidda og driver med hundekjøring. Jeg har en utdanning fra Norges idrettshøgskole og elsker å være i aktivitet, spesielt ute. Fra jeg var liten har jeg alltid likt å være ute på tur og jeg liker å utfordre meg med stadig lengre, tøffere og brattere turer. Jeg er glad i å reise og er alltid klar for et nytt eventyr. Blant annet har jeg bodd ett år i Alaska, ett halvt år i friluftslivs byen Bozeman i Montana, USA, og jeg har fått reist på mange turer verden over. Jeg er ganske allsidig når det kommer til friluftsliv og er interessert i det meste;, lange turer med telt, toppturer både på sommeren og på vinter, klatring på fjell og is, randonee, langrenn, snowboard og hundekjøring. Jeg vil gjerne spre den gleden jeg får av å være ute og i bevegelse til andre, og at uansett bakgrunn eller forutsetning så er naturen der for alle. Kanskje finner dere meg på startstreken til Finnmarksløpet neste år.
Vi ses på tur!

Viktoria Markussen
@viktoriaupnorth
Mitt navn er Viktoria, og er 30 år fra eventyrøya Senja.
Er samboer med Aleksander. Sammen har vi to små barn. Leonora på 2 år, og Leander på 10 mnd. Vi har familiehunden, Xena på 9 år.
Min store lidenskap er fjellvandring og toppturer. Senja er naturligvis mitt favorittsted, og jeg har mye igjen å oppleve i det vakre fjellriket. Favorittoppen på Senja hittil; Stormoa 975 moh, i Tromsø; Buren 802 moh, i Lenvik; Lenviks høyeste, Vassbrutinden 1203 moh. 🙂
Som familie er vi aktive gjennom hele året. Og målet vårt er å tilvenne ungene fra tidlig alder friluftslivet gjennom store og små turer. Vi håper å kunne inspirere andre, spesielt småbarnsfamilier, til å være ute. Det er ute det skjer!
Mitt personlige turmål for 2019 vinteren; Våge å komme opp i høyden på ski. Har skredskrekk!! For sommeren og høsten; Sans Senja Og Lofoten High5 Hiking 😊
Familiens turmål: Vintertelting med ungene.
Jeg liker å utfordre meg selv på nye spennende topper og slutter aldri å la meg imponere over hvor vakkert landskapet vårt er! Jeg er utdannet intensivsykepleier, og behovet for å klarne hodet er helt nødvendig, – og da er tur det beste!