• Background Image

    Videreutvikling

iOS/iPhone:

Mange spør om TOPPS kommer for iOS/iPhone. Svaret er JA – denne jobben er nå er i gang. Vi kan ikke si noe endelig om når iPhone-appen er klar, men etter planen skal den være her før høstsesongen.

Noen apper lanseres samtidig for Android og iOS. For å utnytte begge plattformene maksimalt – f.eks. GPS’en – må imidlertid appene skrives separat, og da er det hensiktsmessig å utvikle den ene først. (Instagram brukte f.eks. flere år for å bli tilgjengelig på begge plattformene.)

Sporing av turer:

Et annet spørsmål vi har fått flere ganger, er om vi tenker legge til en sporings-funksjon i TOPPS. Vår førsteprioritet er å lage en app man kan samle alle sine turopplevelser, dvs. også langturer over mange dager/uker. Men det skal ikke være nødvendig å la telefonen være påskrudd hele tiden. GPS’en bruker rett og slett for mye strøm til at sporing kan være en vesentlig del av en turapp til en smarttelefon.

Til kortere turer og for enkelte aktiviteter – samt kanskje med andre “dingser” enn selve telefonen – kan imidlertid sporing være både artig og nyttig. Det finnes mange gode “joggeapper” som løser denne oppgaven veldig bra, og flere av dem (eks. Strava og Garmin Connect) lar deg også koble kontoen din opp mot andre apper.
Kobler du din TOPPS-konto opp mot en slik leverandør, vil du etterhvert kunne gå fra et innlegg i TOPPS direkte til sporet du laget samtidig. En slik løsning vil også gi tilbakevirkende kraft, dvs. om du går en tur og sporer den f.eks. med Garmin i dag, samt skriver deg inn i TOPPS underveis, vil disse to dataene kunne kobles i fremtiden.