Ragnhild Bjerkeset, Thomas Nordaunet

Slider
Når planer er blitt til minner, og veivalg til erfaringer, er turopplevelsene – dine og andres – ei skattekiste til ny turglede. Følg dine turmål, områder, venner, grupper, turer og samlinger med TOPPS!

Se også vår “Kom i gang”-guide og spørsmål/svar.

TOPPStavla

Få siste turnytt fra venner og andre TOPPS-brukere, samt fjell og øvrige turmål du er interessert i. Fra start følger du emneknaggene #LivetErBestUte og #TOPPStur, men du kan legge til både enkelt-turmål, enkeltpersoner, andre emneknagger, samt eventuelt alle turmål innenfor dine “favorittkommuner”.

Slider
SKRIV DEG INN

Trykk på + knappen i kartet for å skrive deg inn ved et turmål. Navn og hjemsted hentes fra profilen din, samt personlige emneknagger og emneknagger som turmålet eventuelt er merket med (les mer om emneknagger under). Legg til et bilde og kommentar om du vil, og trykk deretter “OK”.

Om du befinner deg for langt unna et eksisterende turmål, vil du først kunne legge til et nytt punkt (les mer).

Slider
minTOPPS

Oversikt over dine egne turer.

På tur i områder med dårlig dekning, eller når du har skrudd telefonen i flymodus, mellomlagres innleggene dine på telefonen. Disse vil da merkes med et rødt synkroniseringsikon i minTOPPS (se figur). For å spare batteri laster appen ikke opp slike mellomlagrede innlegg før du er tilbake i minst 3G-nett eller bedre.

Vi anbefaler på generelt grunnlag, samt etter plakaten om mobilvett til fjells, at du på tur så ofte som mulig setter telefonen i flymodus for å spare batteri og databruk.

minTOPPS_sync_NO
EMNEKNAGGER

TOPPS benytter både ferdig oppsatte emneknagger, for eksempel på tur- og toppsamlingene, samt at alle brukere kan lage sine egne, som på andre sosiale medier.

Tur- og toppsamlinger

Emneknaggene som definerer en tur- eller toppsamling kommer opp automatisk når du skriver deg inn på de aktuelle turmålene. For eksempel om du skriver deg inn på Slogen kommer #SunnmøresStortopper opp, og på toppen av Glittertind både #JotunheimensStortopper, #2000metertopper og #Høgruta.
Emneknagger som ikke er relevante for din tur oppfordrer vi deg om å slette. Eksempelvis om du er på Glittertind uten å være på tur langs #Høgruta, eller om du besøker Rondvassbu uten å gå #TrekantenRondane, fjerner du disse taggene før du skriver deg inn.
Se også TOPPStellingene vi har satt opp på mange av “TOPPSturene”.


Personlige / andre emneknagger

Du kan også legge til dine egne emneknagger som på Twitter eller Instagram, eksempelvis #sommerferie eller #solnedgang, eller #LivetErBestTilTOPPS.
Om du ønsker å merke alle eller de fleste av turene dine med en bestemt emneknagg, kan du legge inn såkalte personlige emneknagger i profilen din. Disse vil komme opp automatisk når du skriver deg inn på nye turmål. Eksempel på dette kan være for en turforening eller annen forening du er med i, eksempelvis #DNTungBergen eller #VossUtferdslag. Les mer under #TOPPSgrupper.

android_personligeKnagger
NYE TURMÅL

Når du trykker +knappen i kartet og er lengre enn 150 meter unna et eksisterende TOPPS-turmål, vil du få spørsmål om du vil opprette et nytt. Du kan velge enten privat eller offentlig turmål. Innlegg fra private turmål er kun synlige i minTOPPS, mens de offentlige også vil synes på kartet (etter vår godkjenning) og innleggene vil vises på TOPPStavla. Fyll ut navnet på turmålet og høyde over havet (så godt du klarer), samt land, fylke og kommune.

PS! Denne funksjonen kan du også benytte om du mener et eksisterende turmål bør flyttes. For eksempel hender det seg at varden på et fjell, selv om den ligger et stykke unna det høyeste punktet, er mer populært som turmål. Gi da utfyllende informasjon om dette i kommentaren.

Slider
SØK I KARTET

Lurer du på hvor et fjell er, hvilke turmål som er med i en samling, eller ønsker du bare å “hoppe” kjapt til et annet sted? Bruk da søkefunksjonen over kartet. Denne eksempelvideoen viser hvordan du kan søke hvilke fjell som er med i samlingen #7fjellBergen (turmål som er merket med den emneknaggen), og flytte kartet slik at det du velger (Løvstakken) havner i midten.

Slider