#Laugavegur
#Fimmvörðuháls

© @adele_cassis, Alfavatn

Slider
I de nordiske landene har vi ingen grunn til å snu ved landegrensene – og å reise jorden rundt for å oppdage nye turområder er ofte like bortkastet. Hvorfor ikke legge sommerturen til et naboland i år?

#Laugavegur & #Fimmvörðuháls


>> TOPPSkartet

Island er såvisst også nordisk, men landskapet er kanskje mer utenomjordisk – sett i fra furuskogene her på fastlandet. Om du noen gang reiser “i viking” til sagaøya i vest, er disse to fotturene noe av det smarteste du kan foreta deg.

Send gjerne inn forslag til flere nordiske turer eller gi oss tilbakemelding om disse på vår Facebook-side!

#Kungsleden


>> TOPPSkartet

Gå som en konge – i noen av Skandinavias villeste og vakreste fjellområder. Kungsleden føres jevnlig opp på lister over verdens flotteste fotturer. Leden ble påbegynt anlagt allerede rundt år 1900, og er i stor grad en lettgått tur på gode stier. Langs mesteparten av de 425 kilometerne har Svenska Turistföreningen hytter til overnatting, men på noen etapper er telt nødvendig.

Husk at du går på tur på eget ansvar. Du er selv ansvarlig for å skaffe gode råd evt. guiding hvis du trenger det. Noen av turene krever også kunnskap og utstyr for bre- og fjellklatring.

#Karhunkierros


>> TOPPSkartet

“Bjørneleden” kunne vi kanskje kalt den på norsk – Finlands mest populære fottur, gjennom Oulanka nasjonalpark like ved grensen mot Russland. En vandring som tar deg fra Lapplands utstrakte myrområder til Karelens uendelige furuskoger, langs de billedskjønne elvene Savinajoki, Oulankajoki and Kitkanjoki, med sine dype canyoner og tallrike sandbanker.