#Dyrhaugryggen

#Strandåtind
traversen

© Mira Karppinen

Slider
Den som tror Besseggen er den heftigste fjellryggen i Norge, bør umiddelbart ta seg en Norgesferie. Disse “avgrunnene” er kanskje ikke din greie å klyve over, men bare å vite at de eksisterer gjør faktisk livet litt rikere.

#Dyrhaugryggen


>> TOPPSkartet

Hurrungane er Jotunheimens klatreparadis – for ikke å si “tinderangling-paradis”. Her finner du et utall av flotte rygger med tilhørende 2000-meterstopper. Dyrhaugsryggen er ikke den vanskeligste, men ligger midt i området, med fabelaktig utsikt både mot de øvrige Hurrungane og resten av Jotunheimen, og er relativt lettangripelig som dagstur fra Turtagrø.

Send gjerne inn forslag til enda flere turer i denne kategorien. De mest populære vil etterhvert få sin egen TOPPS-side (som #Ersfjordtraversen), med TOPPStelling.

Gi oss gjerne tilbakemelding om TOPPSturene og TOPPSsamlingene på vår Facebook-side!

#Bjørndalstraversen


>> TOPPSkartet

Spranget kunne neppe vært større enn de få kilometerne fra idylliske Baroniet i Rosendal og inn til foten av Bjørndalstindane like vest for Folgefonna. Traversen byr ikke på de største utfordringene klatremessig, men er likevel luftig nok til at den som sliter med høydeskrekk bør holde seg langt unna.

Husk at du går på tur på eget ansvar. Du er selv ansvarlig for å skaffe gode råd evt. guiding hvis du trenger det. Noen av turene krever også kunnskap og utstyr for bre- og fjellklatring.

#Strandåtindtraversen


>> TOPPSkartet

Strandåtinden ble kalt «a beastly monster» av W.C. Slingsby, geologen Leopold von Buchs mente at «dens fjeldrand (..) er saa skarp at den neppe synes at kunne by en fugl et hvilepunkt», mens den danske tindebestigeren Carl Hall sa klatringen her var «Absolut impossible uden Stige paa 30 – 40 Fod.» I dag regnes Strandåtinden som Norges tredje vanskeligste topp å bestige, og traversen over den og Vestre Strandåtind er blitt en ordentlig “høydare” blant høydeglade.