TOPPS-ambassadører

Amalie Siljebråten
@amaliesiljebraten
Jeg heter Amalie Siljebråten, er 19 år og oppvokst i Bardu i Indre Troms. Jeg bor nå i nordlysbyen Alta, hvor jeg studerer arktisk friluftsliv på UiT.  Jeg har hele livet vært mye ute i friluft, alt fra jakt og fiske til lengre vandreturer med telt, og ikke minst toppturer både sommer og vinter som er en stor favoritt. I forbindelse med studiet får jeg mulighet til å dra på mange fine turer i Finnmark. Det blir spennende å utforske nye områder, da jeg for det meste har vært på tur i Troms. Jeg har gått Tour du Mont Blanc, noe som vekket drømmen om å en gang bestige Mont Blanc.

Brita Erica Duwe
@out_on_mntns
Jeg bor i Ålesund og har ville spisse fjell, fjorder og havet som tumleplass for å drive med alle tenkelige former for friluftsliv. Er spesielt glad i toppturer på ski om vinteren, men bruker å være til fjells året rundt. Liker meg godt på smale egger med spennende klyving og lettere klatring. Ellers er brevandring en lidenskap og planen er å bli breinstruktør. Brenner for å gi andre en god turopplevelse, gjerne der de får utfordret seg litt og får en god mestringsfølelse. Det å være ute i naturen, være til stede og dele små øyeblikk med andre er noe av det fineste jeg vet. Jeg synes også det er viktig å leke seg litt, det skal være gøy å være ute på tur.
Jeg er 41 år, utdannet Skipsingeniør, og har tre barn på 12, 14 og 16 år som også er glad i å være ute. Jeg er oppvokst i skyggen av Hurrungane og Jotunheimen i Årdal innerst i Sognefjorden. Somrene mine tilbringes stort sett på hytta i den vakre brebygda Fjærland.

Lars Grøtting
@larsgrotting
Jeg heter Lars Grøtting, er 28 år og kommer ifra kystbyen Kristiansund.
Her bor man midt i smørøyet med kort vei til gode skifjell og havutsikt, noe som passer meg og mine 3 barn utmerket siden vi er over snittet glad i turer.
Jeg jobber som forpleiningssjef på offshorebåt, og på friperiodene bruker jeg all tiden min på trening, konkurranser, ski og barna mine.
Turer for meg kan bety så mye, alt ifra knallharde 3timersøkter opp og ned flere fjell, til hverdagseventyr rett bak huset med barna.
Uansett er det gleden dette gir som driver meg og denne vil jeg dele med så mange som mulig!

Familien Moer
@fjellkroken
Vi er familien Moer fra Gjerdrum i Akershus som består av pappa Jørgen 43 år, mamma Monica 42 år, Julie 11 år, Herman 13 år og jakthunden Tyr på 5 år.
Vi er en helt vanlig familie med et hektisk hverdagsliv, men vi prøver å få klemt inn litt friluftsliv innimellom. Vi er så heldige at vi har skogen som nærmeste nabo hvor vi kan dra ut på nærturer. I tillegg tilbringer vi mye av fritiden vår på hytta i Gudbrandsdalen, både på ski vinterstid og med fotturer og småviltjakt sommer og høst.
Vi har satt oss som mål å dyrke friluftslivet mer i 2018! I månedsskiftet juli/august skal vi gå “Norge på tvers” alle sammen. I tillegg skal mor og datter tilbringe hele høsten fra august til oktober på fjellet. Med hytta som base skal vi legge ut på kortere og lengre turer i både Rondane, Jotunheimen og andre nærliggende fjellområder.
Vi håper vi kan inspirere andre barnefamilier til å komme seg ut i naturen. Vår erfaring er at vi oppnår en annen nærhet og samhørighet i familien når vi er på tur. Livet er tross alt best ute, synes vi.

Heidi Haug
@haugi84
Hei! Mitt navn er Heidi Haug og jeg er en 33-år gammel sykepleier fra Asker, som nå bor i Bærum. Jeg ble bitt av tur-basillen for noen år tilbake og får ikke nok. Er ikke av den mest ekstreme, men koser meg gløgg ihjel ute på tur, sommer som vinter.
I oktober 2016 fikk jeg Maja, min nydelige Shiba og trofaste turkompis. Hun er med overalt og digger det like mye som mora! Det går for det meste i fotturer om sommeren og langrenn/randonee på vinteren. Jeg elsker å ta bilder, -å dele og inspirere andre til å komme seg ut.
Jeg pleier å si at jeg samler på gode opplevelser, og jeg digger å dele de med andre!

Kate Marita Pettersen
@katemarita
Mitt navn er Kate-Marita Pettersen og jeg bor i Bodø. Jeg er sykepleier og jobber nattevakter ved Nordlandssykehuset avd. psykiatri. Jeg har alltid elsket friluftsliv,  og for 5-6 år siden ble jeg også hekta på toppturer. Etter et besøk på majestetiske Segla på Senja i fjor, bestemte jeg meg for å samle norske fjelltopper i årene fremover.
Jeg ønsker å inspirere og motivere flere til å komme seg ut i naturen og opp i fjellet, og i så måte er Tur- og toppsamler-appen super å bruke. Jeg ønsker også å framsnakke den positive effekten naturopplevelser og toppturer har på vår psykiske helse. Følelsen av total sjelefred, tilfredshet og «behagelig» utmattelse når du når toppen, i kombinasjon med god mestringsfølelse, er den aller beste lykkepillen som finnes:)

Linn Tonje Stølås
@linnto
Jeg heter Linn Tonje Stølås og bor i Bergen med samboer og hunden vår Luna på 5,5år. Jeg jobber fulltid på Haukeland Universitetssjukehus på radiologisk avd. som radiograf.
Å være på tur er noe av det kjekkeste jeg vet. Det spiller ingen rolle om det er korte – lange turer, også er det total avkobling for meg. Jeg er stor fan av mikro-eventyrer og har den filosofien at man må ikke ha ferie for å kunne dra på utflukter og få de fine turopplevelsene.
Jeg er også en som jakter høydemetre og begynner å få en liten “merittliste” fra fjell i Afrika og Nepal. Neste mål er Mt.Blanc i juni 2018.
Elles blir det mye ski, klatring og fotturer rundt i Norge. Norge er et eventyrland og vi er heldige som kan bruke den naturen vi har ❤

Ine Marie Ravn Andersen
@inemariee
Mitt navn er Ine Marie Ravn Andersen, og jeg er en glad jente på 22 år. Jeg kommer fra Mo i Rana på Helgeland. Jeg studerer friluftsliv ved Nord Universitet på Nesna, en liten time unna Mo. Fra jeg var liten av har jeg vært aktiv innen idrett, og etterhvert fikk jeg også mersmak for friluftsliv og det å være ute på tur. Jeg drar på tur hver gang jeg har mulighet, og de siste årene har jeg blitt hekta på topptur. På vinteren blir det topptur på randonnee, mens på sommeren går jeg på beina. Landet vårt har utrolig mye å by på og vi er heldige som bor her!

Rune Hana
@snus_mumrikken
Eg er 34 år bur i Vinje i Telemark, der eg og har vokst opp. Har budd nokre år i byen, men likar meg best på bygda der det er stille og roleg. Med nærhet til fjell og natur kan eg her springe på skogsstiar rett utanfor døra.
Eg er glad i alle typar turar. Vinterstid så er det ski som gjeld. Både offpiste i bakken, topptur med randonee, fjellski og langrenn alt etter tid og skiforhold. Sumarstid så er det stispringing, fjellturar og klatring som er favorittaktivitetane
Er og veldig glad i høge fjell, og drøymer om 7summits og andre høge fjell. Fått lagt til fleire toppar på nasjonstopp lista hadde og vore moro. Har og starta å samle på kommunetoppar, ein fin måte å få sett landet vårt på. Mange av turane er umerka, så det er ein fin måte å få bruke kart og kompass, samt å utvide kart-samlinga.
Draumen min er og kunne leva av og vera ute, og gje andre gode opplevingar. Blir av andre sett på som “leiken” og energisk.

Elfrid Tørset
@elfridtorset
Jeg heter Elfrid Tørset, og er 27 år. Jeg vokste opp i den lille bygda Rindal på Nordmøre, med Trollheimen som nabo. For snart 3 år siden flyttet jeg til Tromsø, men det tok nesten 2 år før jeg virkelig fikk oppleve det Troms har å by på. Mye av grunnen til det er at jeg var ganske uvitende om hva som fantes rundt meg. Men så oppdaget jeg at TOPPS var et godt hjelpemiddel, og det ønsker jeg å få flere til å oppdage!
Naturen gir meg så mye, og jeg har blitt mer og mer hekta! Min store drøm er å gå Norge på langs, og det har jeg tenkt å gjennomføre sommeren 2019. Med et godt grunnlag gjennom denne sommeren med masse turer og tung sekk, gjør jeg meg klar til å få drømmen oppfylt.
Jeg finner mye glede og ro i turer på fjellet og i marka, både dagsturer og overnattingsturer. Det vil jeg at flere nordmenn skal få kjennskap til, og vil derfor prøve å inspirere folk til å komme seg mer ut.
Jeg har alltid en plan for neste tur!