Vit hva du ser - ikke bare hvor du er

© GEOphoto, Møysalen - Vesterålen

Med Kartboka blir du en ekte Norgeskjenner
Lokale utsiktskart i en morsom og rask kart-app

Image is not available

TOPPS Kartboka

Arrow
Arrow
Slider

Vit hva du ser -
ikke bare hvor du er

© GEOphoto, Møysalen - Vesterålen

Med Kartboka blir du en ekte Norgeskjenner
Lokale utsiktskart i en morsom og rask kart-app

Image is not available

Kartboka

Slider
Løft blikket – opp og utover fra der du står! Hvilke fjell ser du i horisonten, og hvor langt unna er de? Kartboka hjelper deg med dette, og viser deg verdien av mobil-kartet utenfor den blå GPS-prikken. Bruk Kartboka som din utsikts-guide rundt om i Norge, og bli “utsiktsekspert” selv også!
Slider

Kartboka kombinerer eldgamle og velfungerende navigasjonsmetoder – sikteskiver og siktelinjer – med detaljerte utsiktskart fra moderne, høyoppløselige kartmodeller. Ved å studere bare en brøkdel av alle siktelinjene i Kartboka, vil du raskt kunne bli bedre kjent i fjellet, på kysten eller der du måtte være.

Appen er hurtig, morsom og lærerik, for eksempel å sammenligne utsikter fra rundt om i landet. Hvor langt tror du det er mulig å se – og hvor er det? Hvilke fjell har videst utsikt?

Savner du noen kart, meld fra. Vi produserer utsiktskart/-roser for fullt, og snart kommer også flere interessante bruksområder for kartboka!

Prøv gjerne Kartboka Gratis før du kjøper. Kartboka Gratis har alle funksjonene fra betalingsversjonen, men utsiktsroser fra bare tre eksempelfjell.

En viktig betafunksjon i Kartboka nå i starten er tilgang til alle utsiktskartene våre. Utsiktskartene er resultatet fra den mest grunnleggende dataananlysen vår, og grunnlaget for utsiktsrosene. Les mer her, f.eks. se vårt åpne eksempel på et slik utsiktskart her, fra Rendalssølen (1755 m.o.h.) i Hedmark.

Bilde til høyre/under: Illustrasjon av siktelinje fra Snøhetta til Lodalskåpa. Merk på kartet hvor siktelinja skjærer forbi Vesttoppen på Snøhetta. Lodalskåpa kan sees rett over denne tenkte linja i terrenget.

Siktelinjer

Siktelinjene i Kartboka er et svært nyttig hjelpemiddel for å få øye på topper langt unna. Følger du en siktelinje på kartet, vil du se at den krysser enkelte gjenkjennelige steder i terrenget foran deg. Fra der du står, i miden av rosa, vil den aktuelle toppen/turmålet kunne sees rett over dette punktet.

Er du zoomet langt nok inn, og siktelinja du ser på overstiger 50-100 km, vil du noen ganger kunne se at linja ‘beveger seg’ når du klikker på den. Dette er fordi den nøyaktige siktelinja følger en storsirkel – den korteste linja mellom to punkt i kartet – mens linjene i selve utsiktsrosa kun er en tilnærming til dette, av tekniske hensyn.

Se under for et eksempel på en svært nøyaktig peiling med vårt generelle siktelinje-verktøy, som du kan bruke hvor som helst for å finne ut hva du ser (kommer).